Немско-български речник в 2 тома (ISBN: 9789549607536)

Немско-български речник в 2 тома (ISBN: 9789549607536)

Немско-български речник в 2 тома (ISBN: 9789549607536)

от 11,50 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници, Учебник
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящият немско-български речник съдържа 100000 включително 25000 словосъчетания и е предназначен за широк кръг хора, които желаят да общуват чрез немския език. Основната част от включената в речника лексика отразява стандартния литературен език. Комуникацията обаче не се осъществява само на това езиково ниво. В статиите са представени някои особености на разговорната реч, различни термини (напр. От сферата на икономиката, техниката, биологията и др. ), лексика от официално-деловия стил; обхванати са някои остарели езикови форми, които все още се срещат в текстове и биха затруднили читателя. Представената в ре1чника лексика се базира предимно на говорения в Германия немски език, но са отразени и елементи от австрийския и швейцарския вариант на езика (като в специално приложение са разгледани накратко принципните разлики между тези варианти).
В специалмно приложение са разгледани някои граматични особености, които е трудно да се обхванат лексикографски, но са важни за практическото боравене с езика. Тъй като лексикалният запас и владеенето на граматичните правила не са достатъчна гаранция за успешна комуникация, а са необходими и допълнителни знания, в речника непосредствено след дума или в специални полета приложения е включена лингвистична или регионална езикова, етнокултурна, обществено-политичес
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^