Необходими илюзии (ISBN: 9789545856204)

Необходими илюзии (ISBN: 9789545856204)
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Брой страници592

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Анотация
ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ОБЩЕСТВА
Ноам Чомски
 
... гражданите в демократичните общества би трябвало да предприемат курс на духовна самозащита за предпазване от манипулации и контрол...
 
 
Ноам Чомски изследва природата на медиите и изобщо ролята на интелектуалците в рамките на една политическа система, в която населението не може да бъде подчинено с насилие, поради което се налага да бъде подложено на по-перфидните форми на идеологическия контрол. Подробно са илюстрирани специфични случаи, като се използват най-вече източници от медиите в САЩ, но също така и от медиите в други общества. Чомски поставя на обсъждане въпроса за демократизирането на медиите (като елемент от общия проблем за демократизиране на институциите) с оглед гарантиране на по-широко и значимо гражданско участие в обществения и политическия живот.
 
Роден във Филаделфия, Ноам Чомски е световнопризнат специалист по лингвистика, политически анализатор, писател и политически деец с радикални убеждeния. Самообявил се за анархист, Чомски открито демонстрира неуважението си към авторитетите на властта, съчетано с политическа активност. Чомски е професор в Масачузетския технологичен институт и е автор на огромен брой общественозначими книги.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^