Непознатата България (2006)

Непознатата България (2006)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, Българска литература, История, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници652

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е посветена на историята на България от Освобождението (1878 г. ) до коренния общественополитическ и и икономически преврат, извършен на 9 септември 1944 г. Успехът на книгата „Непознатата София\", излязла от печат в началото на 2005 г. , показа засиления интерес към визуалното представяне на българската история и затвърди намерението ни да осъществим поредица от книги, посветени на различни аспекти от живота на българина през годините на Третото българско царство.
За книгата са използвани материали от архивните колекции на Иван Бърнев - Буби и на списание „Минало\". Колекциите се състоят от пощенски картички, снимки, документи, периодични издания, картини, писма, автографи, рекламни материали, членски карти и много други. При подготовката на книгата е направен подбор на около 1500 материала от близо 350 000 фото- и текстови документи. Преобладаващата част от материалите са пощенски картички, но са използвани и голямо количество снимки, направени от професионални фотографи; по-рядко и от любители. Част от снимковия материал е взет от периодичния печат, а съвсем малка част е публикувана в различни книги, сборници, брошури и други печатни издания. Най-голямата трудност при подготовката на книгата за печат се оказа подборът на снимковия материал при отразяване на събитие, за което има предостатъчно снимки - и съответно да се намери начин за представяне на събития или хора, за които няма запазени или не са намерени визуални документи.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^