Непрочетената Илиада (ISBN: 9789547999374)

Описание
Ключови думиНаука
Брой страници532

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Георги Велев е автор на книгите: \"Геният ... премълчаното. 150 години след рождението на Христо Ботев\", 1997г. , \"Достоевски. Шекспир. Приключения зад сцената\", 2003г.

Публикувал е студии и статии върху българския фолклор и творчеството на : Емилиян Станев, Йордан Йовков, Елин Пелин, Фьодор Достоевски и Уилям Шекспир.

Настоящата му книга е съвсем ново решение на Омировия въпрос и изследва неподозирани страни на сътворената в Александрийската библиотека \"Илиада\". В един момент разгаданите тайни прекрачват границите на литературата и преминават в областта на археологията на траките, които играят неизяснено важна роля в \"Илиада\". Така се достига да откриването на грандиозните мегалитни комплекси: Средногорово, Сините камъни, Витоша, Пловдив, Побити камъни, Белоградчишки скали и Метеора - Гърция, които са елементи от модел на Вселената, изсечен върху скалите по териториите, обитавани от древните траки.

Съдържание:

Историята на една бележка под линия

1 По спиралата на щита на Ахил

2 Отстояния - пространствени, времеви, любовни

3 Генетика на хора, богове и коне

4 Игри в покоя, безвремието, пустотата и тишината

5 Разчертаната земна сфера

6 Блестящото и затуленото Слънце

7 Ахил - дарен и даряващ

8 Изчисления - куб, сфера, цилиндър и песъчинки

9 Канонът като ново начало

10 Богоборчества

11 Мистерията Деифоб. Тайнственият титан

12 Детронирането на Зевс. Прометей

Послеслов... с продължение

Приложение
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^