Неудобната истина (ISBN: 9789549715101)

Неудобната истина (ISBN: 9789549715101)
Описание
Глобалното затопляне, причината за което е необмисленото поведение на човека, предизвиква поредица от неприятни събития - екстремен климат, наводнения, суша, епидемии.
С помощта на повече от 900 научни изследвания Ал Гор убедително описва глобалните промени в климата, природните бедствия и какво трябва да направим, за да запазим нашата планета Земя здрава.
Затварянето на очите пред неудобните истини не означава, че те ще изчезнат. Напротив - те ще се задълбочават все повече.
"... моята цел е да споделя с вас не само любовта си към Земята, а тревогата си за нейната съдба.
Искам да изразя и убеждението си, че това, с което се сблъскваме, не е единствено причина за тревога, но и, колкото и парадоксално да звучи, основание за надежда. Както много хора знаят, на китайски думата израз за "криза" се състои от два символа . Първият е за "опасност", а вторият - за "благоприятна възможност. "
Кризата в климата наистина е изключително опасна. Тя всъщност е истински планетарен проблем. Вече повече от 20 години две хиляди учени от 100 страни работят в сложно и добре организирано научно сътрудничество и са достигнали до единодушното убеждение, че всички нации на Земята трябва да работят заедно за разрешаването на кризата с глобалното затопляне. "
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^