Неведомият човек (2005)

Неведомият човек (2005)
Описание
Ключови думиЕзотерия, Окултизъм
Езикбългарски
Брой страници430

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга разказва за две фундаментални дисциплини на толтекското знание: 6езупречността и сталкинга, имащи непосредствено отношение към всекидневния живот на всеки от нас. Безупречността и стаокингът са впечатляваща съвкупност от психоенергетични способи, които могат да се използват във всекидневния Живот. Те не изискват транс или медитативно потапяне - напротив, те предвиждат активното участие на практикуващия в социалните взаимодействия, тъй като именно там той получава и натрупва енергия с помощта на специален контрол над осъзнаването. Тук, в дневния Живот, Живота наяве, толтеките намирали мощни източници на Сила, чието контролирано използване водело до непостижими ефекти и феномени. Управляването на собствената съдба, използването на енергията на планетарното поле и взаимодействието с него, влиянието върху пространството и времето, трансформацията на причинно — следствените връзки - всички тези трудно описуеми умения от древността се считат за поле на действие на маговете и шаманите. За тези способности и умения не се намерило място в традиционната картина на света и затова са ги считали (и досега ги считат) за паранормални.
Всички съществуващи теории обаче, които се опитват да концептуализират магията на древните и да отделят от нея рационалното зърно, се оказват неспособни да свържат в единно цяло наблюдаваните психофизически факти. Карлос Кастанеда предлага нова гледна точка към този загадъчен предмет, основаващ се на индианската магическа традиция за развиване и усилване на осъзнаването, на която в продължение на години го обучава един от толтекските магове. Дон Хуан Матус - индианският учител на Кастанеда - показва на начинаещия антрополог, че света може да бъде разглеждан по принципно различен начин. И в тази друга мирогледна парадигма, която дон Хуан счита за толтекска, тайнствените феномени получават оригинално и ефективно обяснение.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^