Ние, живите (ISBN: 9789548585194)

Ние, живите (ISBN: 9789548585194)
Описание
Това е първата и "най-малко философска" книга на Айн Ранд. Затрогващ разказ за конфликта между суровата действителност на гладуващия Петроград, новата столица на болшевишка Русия, и силните страсти, които разкъсват основните герои на романа и ги вплитат в съдбоносен любовен триъгълник.

Кира, Лео и Андрей се опитват да живеят достойно и защитят любовта си в свят, който наказва всичко светло и добро. Действията им са мотивирани от светостта на живота, разбиран като върховна ценност. Липсата на подобно разбиране е в основата на всички диктатури, на всички коллективистки теории и на всички човешки злини. Това е разказ за диктатурата, независимо дали в съветска Русия, нацистка Германия или социалистическа Америка. Това е книга за Човека срещу Държавата.

Като всеки голям роман, "Ние, живите" е свидетелство не само на времето, за което разказва; героите и съдбите им са част и от днешния свят. Тяхната драматична съдба обсебва читателя; кулминацията на романа спира дъха.

Книгата е най-близкото до автобиография, което Ранд някога е писала. Каквото и да мислите за нея, трябва да я прочетете.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^