Нима това е човек (1995)

Нима това е човек (1995)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, История
Езикбългарски
Брой страници324

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Пред факти като нацистките лагери за масово изтребление изглежда всяка книга се задъхва в усилието си да предаде действителността им, но поривът и съзерцателната вглъбеност, с които са изведени събитията преживени от Примо Леви, превърнаха мемоарната му творба в бестселър в продължение на дълги години. Тя бе преведена на седемнадесет езика, а нашият, българският превод, бе извършен от тринадесетото италианско издание. Герои на книгата на Примо Леви не са фактите, а хората в различната им степен на човечност, за да не кажем - човекоподобие. Затова посланието на писателя достига до читателя по покъртителен начин, като завет, не като призив за отмъщение:
Заповед са тези мои думи, в сърцето си ги издълбайте...
Така, писателят-мъченик иска да предаде и на нас вярата и надеждата, които никога не го напускат, най-вече да не забравяме онова, което е било съдба за милиони невинни, да тачим тяхната памет, и въоръжени с поуките от онова мрачно минало да знаем как да опазим днешните си свободи, родили се от безмерното им страдание.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^