Нищо идиотско не ни е чуждо (ISBN: 9789547711921)

Нищо идиотско не ни е чуждо (ISBN: 9789547711921)

Нищо идиотско не ни е чуждо (ISBN: 9789547711921)

от 10,20 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Психология
Езикбългарски
Брой страници288

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Бих се разтревожил за вас, ако разбера, че не сте се засмели при прочитане на заглавието. \"Идиот\" е термин, който често се използва в моменти на гняв, но ако го изречем на висок глас, ще има пречистващ ефект, особено ако е използван в контекста на личното признание. Понякога човек трябва да се ядоса малко, за да започне да търси решение на проблема си...

7 гряха срещу 7 добродетели в една връзка

Да се справим със:
* гнева
* обвиненията
* критиката
* осъждането
* негодуванието
* срама

Като ги заменим с:
* предвиждане
* промяна на мирогледа
* комплимент
* приемане
* прощаване
* признателност
* поощрение

Ако искаме да имаме връзка, която се основава на доверие, трябва да заслужим това доверие. Ако искаме да заслужим комплиментите на другите, ние също трябва да правим комплименти. Ако искаме да ни приемат, трябва и ние да приемаме другите. Ако искаме хората да ни прощават, и ние трябва да сме готови да прощаваме. Ако искаме да бъдем оценени, трябва да умеем да оценяваме другите.

Джон Хувър предлага практични съвети за всеки, който си има работа с дразнещи хора в живота си – от шефове до съпруги и тийнейджъри, и помага на читателите да се посмеят както на тях, така и над себе си.

Джон Хувър е доктор по психология и по семейна терапия. Консултант на държавни институции и корпорации като Xerox, хотели Hilton, IBM по проблемите на професионалните и личните взаимоотношения. Автор е на много книги за лидерството, креативността, споделянето на отговорности.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^