Ньойският погром и терорът над българите (ISBN: 9789548247085)

Ньойският погром и терорът над българите (ISBN: 9789548247085)

Ньойският погром и терорът над българите (ISBN: 9789548247085)

от 24,30 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Брой страници500

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сборник от документи и материали.

\" Там, на Балканите, има един див народ, който трябва да бъде унищожен... \"
Жорж Клемансо

Горко на победените!!!
Тази изключително жестока истина измъченият български народ изстрада в цялата й тежест през 1919 г. в парижкото предградие Ньой. Нашите озверени съседи Гърция, Сърбия и Румъния даже се опитаха най-арогантно да изтрият България от европейската карта. При това, служейки си най-нагло и безцеремонно с абсолютни лъжи и фалшификации. И тази тяхна неистова омраза срещу България бе подкрепена изцяло от френския премиер Клемансо и от неговите колеги, премиерите на Англия и Италия Лойд Джордж и Томазо Титони, които изобщо не искаха да чуят справедливите искания на българската делегация, аргументирани с исторически факти и закономерности. Както не искаха да чуят жалбите и многобройните протести на поробените българи. Както не искаха да чуят аргументите и предложенията на американската делегация за граници и територии, определени на етнически принцип. Те просто бяха решили да накажат и смажат България, и то главно, за да задоволят алчността и злобата на балканските си съюзници Гърция, Сърбия и Румъния. Тези ненаситни съюзници, които по-късно Клемансо съвсем безцеремонно ще нарече \"чакали\", а Лойд Джордж - \"абсолютни лъжци\".

Настоящата книга е пълен и подробен разказ за преговорите и сключването на злощастния Ньойски договор, придружен от изключително ценни документи от онова време и е очевадно доказателство за геноцида срещу българския народ. Защото подписаните договори за спазване правата на българското малцинство остават само на книга. И това прекрасно са го знаели, и то предварително, Франция, Англия, Италия и техните \"съюзници-чакали\" на Балканите. Неслучайно пред Жорж Клемансо сръбският министър-председател Никола Пашич се хвали най-арогантно, че след 10 години в Македония няма да има нито един българин, а само сърби.

Книгата се издава във връзка с 90-ата годишнина от Ньойския погром над България и като зов към Великите сили да спрат да подкрепят продължаващия и днес геноцид срещу българския народ в Гърция, Румъния, Сърбия и сръбско-коминтерновс
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^