Нормотворческата компетентност на Европейския съюз (ISBN: 9789549615623)

Нормотворческата компетентност на Европейския съюз (ISBN: 9789549615623)

от 16,10 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата съдържа първото цялостно самостоятелно българско изследване на въпросите за организацията и протичането на обикновената законодателна процедура след Договора за реформи от Лисабон и представлява разгърнат и относително изчерпателен анализ на проблематиката, посветена на нормотворческата компетентност на ЕС. Анализирани са европейският интеграционен процес от Декларацията на Моне до Договора от Лисабон и отражението, което последният има върху ЕС.

Книгата притежава широка практическа значимост, произтичаща от изграждането на цялостни и завършени научни постановки за обикновената законодателна процедура.

Целевата аудитория на книгата са както практикуващите юристи и студентите, занимаващи се с право на ЕС, така и всички граждани. Книгата може да бъде използвана като своеобразно теоретично обосновано ръководство за правилата, по които се развива обикновената законодателна процедура в ЕС.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^