Нотариалното право в светлината на новата съдебната практика (2008-2015), том 1 (2016)

Нотариалното право в светлината на новата съдебната практика (2008-2015), том 1 (2016)

от 45,00 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници1114

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Нотариалното производство в светлината на новата съдебна практика е луксозно издание – сборник със съдебна практика и статии, касаещи недействителността на сделките.

Систематизирана удобно по теми, книгата позволява да се проследи новата практика на ВКС в областта на вещното и облигационното право.

Сборникът съдържа статии от видни наши юристи – Методи Марков, Иван Русчев, Траян Конов, Александър Кацарски и др. , заедно с богата съдебна практика по проблемите на недействителните сделки, като акцентът е поставен върху практиката на ВКС от последните години.

Проблематиката е представена в петнадесет раздела, съобразно основните теми на публикуваните актове и коментари – дееспособност и компетентност; опорочаване на волята; противоречия със закона; липса на предмет; липса на съгласие; липса на основание; симулативни сделки; форма на сделката; обстоятелствени проверки и собственост; представителство; ипотеки; приложение на чл. 76 ЗН; производство; органи по нотариално производство; определения относно вписванията.

Съставител е нотариус Весела Ивчева, а Иван Донков (бивш върховен съдия) е извел основните тенденции в предложената практика в подробно въведение към първото издание.

Изданието е незаменим помощник за действащите нотариуси и помощник-нотариуси, адвокати и всички практикуващи юристи в областта на вещното и облигационното право, както и на кандидатите в конкурси за нотариуси, съдии, адвокати и т. н.
Другото предимство на сборника е актуалността на съдебната практика – от миналата и тази година – и това, че съдържа непубликувани до сега решения.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^