Нов прочит на Тай Джи Чуан. Пътуване между материалното и духовното (ISBN: 9789549723229)

Нов прочит на Тай Джи Чуан. Пътуване между материалното и духовното (ISBN: 9789549723229)

от 22,50 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиСпорт
Езикбългарски
Брой страници400
Тегло883

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Традиционната форма на тайджичуан от школата Ян е една от най-трудните спортни дисциплини поради това, че тя се противопоставя на прочутия олимпийски девиз "По-високои, по-бързо, по-силно!"

"По-ниско, по-бавно, по-слабо", тайджичуан е висш "чигун", върховно бойно изкуство, с начало, но без край, което ни придружава през целия ни живот.

Просветеният майстор Ван Дзунюе (1773-1810) в неговата "Напевна формула за практиката на тринадесетте потенциални енергии", е написал:
"Изследвайте прецизно къде се намира окончателното съвъръшенство на тайджичуан: в по-добро здраве, в по-дълъг живот, във вечна пролетна младост.

Антоан Ли започва да практикува изкуството на тайджи - стария стил на школата Ян през 1972 г. Той е автор на "Изкуството на Тай Джи Чуан, Дао и Чи" и на "Динамичен чигун" за Седемте къса коприна на генерал Юе Фей.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^