Нов руско-български речник (ISBN: 9789549536911)

Нов руско-български речник (ISBN: 9789549536911)

Нов руско-български речник (ISBN: 9789549536911)

от 37,05 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници, Учебник
ЕзикРуски, български

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Речникът – това е цялата вселена, подредена в азбучен ред.
А. Франс

Нов руско-български речник съдържа около 50 000 думи и фразеологични съчетания от съвременната руска реч.
Езиковият материал е разработен така, че думата да е представена в максимално тясна връзка с характерен контекст. Целта е с помощта на илюстративен материал и други средства да се излезе от тесните рамки на строго речниковото съдържание. При съставянето на речниковите статии е направен опит чрез последователно съпоставяне и противопоставяне да се предотврати интерференцията, т. е. смесването на близки по форма и различни по съдържание руски и български думи.
Речникът ще е полезен за всички русисти и слависти, на първо място за преводачите, за изучаващите (студенти, ученици) и преподаващите руски език, както и за широк кръг лица, които ще си служат с него, активно или пасивно, било в професионалната си дейност или като любители на руската литература.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^