Нов учебен френско-български/българско-френски речник (ISBN: 9789544397982)

Нов учебен френско-български/българско-френски речник (ISBN: 9789544397982)

Нов учебен френско-български/българско-френски речник (ISBN: 9789544397982)

от 9,50 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници, Учебник
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Френско-българскии речник:
Включва над 12 000 думи от основната лексика на френския език, застъпена в различните учебници и френски системи за изучаване на езика, и повече от 11 000 словосъчетания, илюстриращи обичайната им употреба в училище, на обществени места, у дома, сред приятели. Добавени са около 3000 нови думи и изрази, отразяващи съвременното състояние на езика в различни области на живота: информатика, техника, икономика, право, бит и др. , което прави речника не само актуален, но и подходящ за много широк кръг ползватели - както начинаещи, така и напреднали.
Новият правопис е даден успоредно със сега действащия, а в приложение са поместени правилата, съобразно които е променен той. Вмъкната е допълнителна информация от граматическо естество - фонетика, морфология, синтаксис, - която, както сочи педагогическият опит на авторите, се усвоява много по-непосредствено в съчетание с лексиката.

Българско-френски речник:
Включва близо 16 000 думи от общоупотребимото словно богатство на съвременния български език, обогатени с примери за употребата им в над 19 000 изрази и словосъчетания, достатъчни за успешно писмено и устно общуване в официална и битова обстановка, за разбиране и превод на дидактични, художествени, научнопопулярни текстове, за сърфиране в Интернет. В разделите "Приложения" към двете части на речника е подбрана допълнителна, тематично организирана лексика, като напр. географски имена (имената на страни, на техните жители и столици), имената на дните от седмицата, на месеците, на зодиакалните знаци и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^