Новата правна уредба за защита на конкуренцията (2009)

Новата правна уредба за защита на конкуренцията (2009)

Новата правна уредба за защита на конкуренцията (2009)

от 23,76 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво, Социални науки
Езикбългарски
Брой страници656

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

- Книгата представя цялостен тематичен коментар на новия Закон за защита на конкуренцията – общите правила, материалноправните и процесуалноправните разпоредби, отговорността и санкциите при нарушенията.
- Последователно се разглеждат правомощията на компетентните органи в страната, правото на Европейския съю в областта на конкуренцията, забранените споразумения, решения и съгласувани практики, злоупотребата с монополно и господстващо положение, контрола върху концентрациите между предприятията, производсвото по обжалване, влизане в сила и изпълнение на решенията на Комисията за защита на конкуренцията, както и специалните производства.
- Подробно се разясняват новите моменти в правната уредба, свързани с нелоялната конкуренция, новите правомощия на КЗК в сътрудничеството и с Европейската комисия, новата процедура за проучване на преписки и др.
- В коментарите е синтезирана и богатата практика на Комисията в прилагането на законодателството за защита на конкуренцията.
- В приложение се дават новия Закон за защита на конкуренцията и основните регламенти на ЕС в областта на конкурентното право.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^