Новелови награди 2007 (2008)

Новелови награди 2007 (2008)
Описание
На фона на "в днешно време младите не четат" или още по-апокалиптичното "никой вече не чете" конкурс за писане и то не на кратка форма, а нещо по-сериозно като новела звучи като предварително загубена мисия. Но като супер оптимисти ние от Kafene. bg и Сиела решихме да опитаме и стартирахме конкурса с не малко претенция в името "Новелови награди".
Рамките, които поставихме бяха чисто формални - новели от млади автори (до 25 годишни). Ето така, уж на шега, стартирахме.
В "Новелови награди" '07 участваха над 20 автора, все млади, все с неиздавани свои новели. Журито в състав Катя Атанасова (председател), Богдан Русев и Димитър Коцев – Шошо, излъчи своите фаворити и ето, именно техните творби можете да прочетете в това издание:
- "Себеутвърждаване" на Яна Калчева
- "Катя и хипопотамите" на Цвета Стоева
- "Проста история" на Петър Денчев

Три предизвикателни текста, дръзки, модерни. Доказателство, че има мислещи и пишещи, талантливи и готови за експерименти млади хора и у нас.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^