Нови аргументи за друг живот (2012)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска литература, Новела
Езикбългарски
Брой страници336

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Виктория Благоева /1972-2010/ е родена в София. Завършва Института по библиотечно дело, специалност библиотекознание и библиография, а през 1997 г. - Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност чешки език и литература и български език и литература. Три години на хонорарни начала превежда от чешки и на чешки език материали за Върховната касационна прокуратура. Превежда от чешки откъс от романа "Прислужвах на английския крал" на Богомил Храбал, а от словашки - разказа на Густав Мурин "Температура", публикуван в сп. "Пламък". Също на хонорар участва в подготовката на том IV на "Атлас на българската литература" за периода 1969-1989 г.
През 2007 г. няколко месеца работи в книжарница. През 2009 г. спечелва конкурс за къс разказ в Интернет. Публикщува рецензии за книги в сп. "Българистика и българисти" и "Литературни Балкани", в "Литературен вестник" и "Дума"; откъси от новели и разкази във в. "Новият пулс" и сп. "Литературни Балкани". Авторка е на книгата "Пълнолудие" /2001 г. /
На 11 април 2010 г. , два дни преди рождения си ден, приключва завинаги творческия и жизнения си път.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^