Описание
За изкуството на балета Рудолф Нуреев (1938-1993) представлява това, което е Мария Калас за операта. Изящество, гений, слава, богатство - съдбата е обдарила щедро този маг, които прекосява живота на бегом. От раждането му в Транссибирската железница до първите стъпки в балета „Киров", от емигрирането на Запад през 1961 г. до срещата с примабалерината на английския Кралски балет Марго Фонтейн, от мълниеносните влюбвания до продължителните приятелства, от светлините на световните сцени до блясъка на филмовия екран, от поста директор на парижката Гранд Опера до самотната му смърт - във всеки свой миг Нуреев наподобява романтичен персонаж. Авантюрист и артист до забрава, цели трийсет години той е звездата на балета и на празненствата на елита, съчетал невероятна амбиция, трудолюбие и талант с пленителни капризи.

В книгата си френският публицист Бертран Майер-Стабли, автор на множество преведени в цял свят биографии на исторически личности и знаменитости от областта на изкуството, разказва непринудено и без грим неизвестни епизоди от жизнения и творческия път на балетиста. И отдава почит на един изключителен човек, чийто кураж в борбата с най-страшната болест на века не отстъпва по сила на божествената му дарба.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^