Обща психология (2006)

Описание
Ключови думиПсихология
Брой страници390
Тегло432

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Човек прилича на сърфист в океана на битието: личността е неговият сърф, а ситуацията е гигантската вълна, чиято енергия той използва умело не само да оцелее, но и да изпита огромно удоволствие от сърфирането. Психологията трябва да отговори на въпроса как работи сърфът, в какво се състои умението за оцеляване и по какъв начин това дава смисъл на човешкия живот.
Книгата е подготвена като увод в психологията, предназначена е да служи като учебник за хуманитарните специалности на университетите. Тя може да бъде полезна и на всички, които се интересуват от универсалните проблеми на психологията. Накратко са разгледани известните общопсихологически теории и концепции. Специално място е отделено на най-интригуващата част на психологическия универсум, а именно „света на човешките преживявания\", разгледано е специфичното за човека в начините, по които светът му е даден като мозайка от вътрешни състояния, поставен е акцент върху универсално човешкото. Представена е и хипотезата на автора за универсална структура на психиката.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^