Обществена астрология (2008)

Обществена астрология (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиАстрология
Езикбългарски
Брой страници245

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Обществената астрология, наричана още световна, политическа или астросоциология, дава възможност за установяване на космическите връзки между зодиакални знаци, планети, Слънце, Луна и техните конфигурации от една страна и поведение, действия, развитие на големи групи от хора, общности, народи от друга. Още древните народи на Асирия, Вавилон, Китай, Египет са установили, че аспектите на тежките планети (от Юпитер до Плутон), положението им в зодиакалните знаци слага сериозен отпечатък върху материалния, политически и духовен живот на народите. Те са имали знания за предсказване на просперитети и падения, войни, природни бедствия...

Философската обосновка на обществената астрология се базира на взаимосвързаността на всички неща във Вселената. Всяка една частица е свързана с всичко останало и свойствата й се определят от свойствата на цялата Вселена. Човечеството е един голям организъм върху планетата Земя, свързан с целия Космос.

Основна мисъл при дългогодишната ми работа над книгата е да покажа полезността от астрологията. Положението на бавните планети в зодиакалните знаци, конфигурациите между тях, определят тенденции за поведение на хората, които чрез своите желания, амбиции, воля творят събитията. Познаването и анализирането на тези положения дава възможност за регулиране на поведението. Извличане на максимална полза от положителните конфигурации, избягване или смекчаване действията на отрицателните. Предмет на астрологията са и тези събития, които не зависят от участието на хората – природните бедствия.

Интересно е да се знае, при какви планетни конфигурации между бавните планети са протекли съществените събития в човешката история. Тези анализи са полезни и при прогнозиране на поведение, събития в бъдещето.

Основно, книгата може да се раздели на теоретична част, анализи и прогнози.

Теоретичните въпроси дават знания за съставянето и разчитането на различните небесни карти в обществената астрология, знания необходими на всеки, който се интересува и занимава с астрология.

Според мен, най-интересната част от анализите са астрологичните обосновки на съществени събития от историята на България. (от 681г. до 2008г. )

Прогнозите за бъдещето обхващат:

- Прогнози за България в следващите три години.

-Общи тенденции ( за човечеството) за ХХІ век, определени от най-съществените бъдещи планетни конфигурации.
Книгата завършва с паралел между две епохи, епоха Риби и епоха Водолей.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^