Очаквания и поведение в съвременното българско осиновителско семейство (2008)

Очаквания и поведение в съвременното българско осиновителско семейство (2008)

Очаквания и поведение в съвременното българско осиновителско семейство (2008)

от 12,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници192

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата ОЧАКВАНИЯ И ПОВЕДЕНИЕ В СЪВРЕМЕННОТО БЪЛГАРСКО ОСИНОВИТЕЛСКО СЕМЕЙСТВО е опит за анализ и интерпретация на един сложен социален проблем, какъвто е осиновяването. До скоро, трудно достъпен за изследователите, той разкриваше своите дълбоки човешки тайни единствено пред институциите за деца, лишени от родителски грижи и Съда. Днес, с въведената от 2004 г. нова процедура, броят на институциите и специалистите, ангажирани в осиновителния процес значително се увеличава, а проблемите в българското осиновяване стават все по-забележими.
В тази книга са описани "коловозите", по които процедурата днес води българското осиновителското семейство по пътя му към осиновяването, анализира неговите преживявания, очаквания и поведения. Погрешно интерпретирани и често осъждани от специалистите, очакванията към детето постепенно се превръщат в акцент, около който подобно на процеса на осиновяване, се организира и съдържанието на тази книга. Анализирани в периода преди осиновяване, в процеса на осиновяване и известно време след това, очакванията на осиновителите се оказват не просто претенции към осиновяваното дете, а съвкупност от преживявания, нагласи и отношения, които очертават спецификата на съвременното българско осиновителско семейство, изгубили се някъде в процедурите, детските очаквания ревниво заемат мястото си в този анализ, за да покажат, че имат своето място в разбирането на смисъла и значението на българското осиновяване.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^