Океанът в края на пътя (ISBN: 9789546554185)

Океанът в края на пътя (ISBN: 9789546554185)
Описание
Ключови думиФентъзи

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

* * *

„Трогателна и покъртителна, умиротворяваща и плашеща, безупречно разказана, това е приказка, която ни напомня колко силно животът ни е повлиян от детските преживявания, какво печелим и каква цена плащаме за това.

–Къркъс Ривю

„Нийл Геймън разработва митологична типология – триликата богиня и водата на живота, на фона на собствената си детска среда, за да изгради космогонията и театъра на една история, която разказва по-изящно от всичко, което е написал досега след „Звезден прах... Възхитителен човек!

–Буклист

„Този великолепен роман, написан с тънък усет, впива нокти в душата ви и ви държи дълго след като сте го прочел.

–Ню Йорк Пост

„Всепоглъщаща и затрогваща... обаятелна приказка за всички възрасти.

–Ню Йорк Нюсдей

„Заслужава си безсънната нощ... тази приказка за възрастни, която изследва изгубената невинност и въодушевлението от това човек да надникне отвъд съкровения си личен хоризонт... Нийл Геймън е майстор в сътворяването на светове, едва на стъпка встрани от нашия собствен свят.

–Ю Ес Ей Тудей

„Намерението на Нийл Геймън беше простичко: да напише къс разказ, но вместо това се получи „Океанът в края на пътя – първият му роман за възрастни след излизането на „Момчетата на Ананси през 2005 г. Повествованието е толкова дълбоко и интригуващо, че е трудно човек да спре да чете, както явно е било трудно и на автора да спре да пише. Преди четирийсет години главният ни герой, разказващ историята – тогава седемгодишно момче, неволно разкрива свръхестествена тайна, свързана със съседско семейство. Случващото се след това е развихряща въображението луда история и духовно приключение, каквито могат да излязат само изпод чародейното перо на Нийл Геймън. Детската невинност бива надживяна и превъзмогната, когато разберем какво може да ни струва срещата с древни тайнствени сили и какво може да ни донесе едно истинско приятелство. Резултатът е затрогващ разказ, който е еднакво мил, тъжен и кошмарен.

–Робин А. Ротман
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^