Окултната магия на Третия райх (ISBN: 9789549420166)

Описание
Ключови думиЕзотерия, История, Роман
Брой страници304

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Колко далеч в езотеричните и магически познания е стигнал Хитлер, показва в нашумялата си книга руският изследовател Сергей Зубков. Посветил години от живота си на проучване на темата и след дълго ровене в нацистки документи и трудове той изважда на светло окултните тайни на фюрера.

Проявил се като смел боец с военен чин и ордени, след края на Първата световна война Хитлер решава да прави политическа кариера. Влиза в редовете на Немската работническа партия, без да знае, че един от учредителите на това движение е член на тайното общество "Туле", считащо за свое главно оръжие магията. Хитлер прави впечатление със своята позиция относно немската нация и мястото й на картата на Европа и е привлечен за член на това общество. Това е преломна точка в живота на бъдещия фюрер. Неговата харизматична сила и ораторска дарба се развиват под силното влияние на личности като Дитрих Екарт, който успява да му внуши, че армията на Третия райх е непобедима и е способна да направи Германия господар на света.

В книгата си Зубков изследва скрития мистичен смисъл на знаците и символите, използвани от фюрера. Изважда на светло тайните на Окултното бюро на СС "Аненербе", чиито членове се занимават с езотерични търсения и експедиции за благото на Третия райх. Основна част от тях са в Хималаите и са посветени на диренето на Шамбала. Според окултния опит и знания на обществото "Туле" напълно изграденият свръхчовек може да бъде открит в Тибет.

В книгата детайлно са разгледани научни теории, прегърнати от нацизма, както и секретните проекти на Третия райх, и събирането на реликви като копието на Лонгин, с което е бил пронизан Исус Христос и за което се вярва, че който го притежава, ще властва над света.

В дъното на всичко се оказва, че стои древното общество "Армамненшафт", възкресено от Гвидо фон Лист. Облягайки се на историята на тайните общества Лист е убеден в съществуването на таен заговор срещу арийците, начело на който стоят евреите, проникнали в масонските ложи.

Дали Хитлер е бил действително фюрер, изключителен лидер или е бил просто марионетка в ръцете на тайнствени управляващи, мистериозни личности, стоящи зад кулисите и посветени в тайните на окултното? Нищейки окултните тайни на Третия райх, Сергей Зубков прави едно историческо разследване, което достига до неочаквани и изненадващи резултати.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^