Онтологията през двадесети век: Сборник научни изследвания (2007)

Онтологията през двадесети век: Сборник научни изследвания (2007)

Онтологията през двадесети век: Сборник научни изследвания (2007)

от 12,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИзкуства, Социални науки
Езикбългарски
Брой страници450

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Философията на двадесети век предлага голямо разнообразие на идеи и подходи в онтологичното познание. Модерният лингвистичен обрат не е мислим без онтологичния фон, които разкрива ролята на езика като дом на битието. Постмодерното търсене на скрити смисли в текста не е нищо друго освен разкриване на актуалното многообразие на съществуващото. Аналогични констатации могат да се направят почти за всички основни направления във философията на двадесети век.
Настоящият сборник няма за цел само да констатира състоянието на онтологията, като я покаже в нейните различни превъплъщения и съотношения в една или друга конкретна философска или научна ситуация, той се вдъхновява от вярата, че онтологичното познание има постоянна актуалност.
Целта на сборника е да представи една колкото е възможно по-широка палитра на философските схващания, течения и насоки на разбирането и разработването на онтологията през двадесети век, без да има претенцията да ги изчерпва. Сборникът е дело на широк колекгив от специалисти в различни области и насоки на онтологията от Института за философски изследвания на БАН, от СУ "Св. Кл. Охридски", от Нов Български университет и от Югозападния университет в Благоевград.
Сборникът съдържа 19 студии, които са разделени на две части. Първата част е наречена "Позиции" и обхваща студии, в които се разглеждат отделни философски автори и течения. Втората част е озаглавена "Тематизации'" и в нея са включени студии, посветени по-скоро на теми, отколкото на автори.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^