Опитът е лъжлив, преценката - трудна: Латински сентенции и поговорки (2003)

Опитът е лъжлив, преценката - трудна: Латински сентенции и поговорки (2003)

Опитът е лъжлив, преценката - трудна: Латински сентенции и поговорки (2003)

от 5,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиФилософия, Литература
Езикбългарски
Брой страници152

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Повече от две хилядолетия човечеството се възхищава на точната оценка
на действителността, която се съдържа в латинските крилати изрази и сентенции.
И днес във всяко кътче на земята може да се чуе една или друга древна мъдрост, изречена за пръв път преди много векове, но съхранила своя смисъл и красота в пределно стегнатата си и шлифована форма.
В латинските сентенции е акумулирана огромна мисловна енергия, затова те имат и невероятна сила на въздействие, създават нови пространства
за мисълта, придават по-голяма убедителност и красота на речта.
Целта на настоящата книга не е просто да събере и разположи в азбучен ред някакъв произволен набор от изрази, наскубани от разни сборници, а да представи на читателите проверена и цялостна подборка, която действително да може системно да ги въведе в лаконичния и възвишен свят на латинската речева култура.
Освен безукорно точния превод навсякъде е посочен авторът на сентенцията, източникът, от който е взета, както и контекстът, в който тя е била употребявана.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^