Организационно консултиране Т. 2 (ISBN: 9786199031322)

Организационно консултиране Т. 2 (ISBN: 9786199031322)

от 20,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика, Кариери, Медицина, Мениджмънт
Езикбългарски
Брой страници546
Тегло772

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Лидерството - функцията на всекиго в екипа: Един отколешен въпрос е: "Може ли човек да се научи да бъде лидер?"
Харизматичната теория би отхвърлила такава възможност.
Ситуационната теория частично реабилитира възможностите на повече лица да заемат лидерската роля.
Задълбоченият анализ на лидерството и екипа предлага богата гама от умения и условия, които могат да бъдат поставени под контрол и всеки да развие лидерски качества така, че ако не единствен лидер, то във всеки случай да изпълнява на моменти лидерски функции в зависимост от потребностите на групата. Така лидерството може да се превърне във функция на всекиго в екипа.

Корпоративни неврози:
Проблемните ситуации, напрежението и тревожността в психосоциалния климат на много организации и общности ни водят към нуждата от работния термин "корпоративни неврози". Не става дума, че хората, които съставляват организациите, са психично разстроени невротици и са психично болни, а че в организационния им живот като общност има невротична психодинамика, невротични симптоми и дори невротично развитие, което определя типа проблеми, с които групите в огранизацията и организацията като цяло системно се сблъсква и бори през повечето от времето на съществуването си.
Открояват се пет типа корпоративни неврози: параноидни корпоративни неврози; компулсивно-натрапчи
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^