Организирана престъпна група (2010)

Организирана престъпна група (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Право, Социология
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Организирана престъпна група е Първата книга на българския специализиран книжен пазар, анализираща понятието ОПГ на ниво НК и НПК. Монографията разглеждат ОПГ от теоретична и практическа гледна точка, като поставя на фокус материалноправните и процесуалноправни аспекти на ОПГ.

Лада Паунова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски през 1988 г. Работила е като съдия в Наказателна колегия в СРС, като адвокат и като съдия в Наказателно отделение на СГС. От 2006 г. е съдия в САС. Разглежда наказателни дела, включително и такива, по обвинения за организирана престъпна група. В СГС е постановила присъди по дела с обществен интерес – делото за „Фонтана, делото за въоръжен грабеж на инкасови автомобили до Парк-хотел „Москва. Работи като лектор в НИП и има участия в международни семинари по въпросите за сътрудничеството при изпълнение на ЕЗА, по защитата на свидетели и сътрудници на правосъдието в наказателното производство, по съдебните практики в областта на тероризма.

Пламен Дацов е роден в гр. Варна през 1969 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски през 1997 г. До 1998 г. е Председател на РС-Ихтиман, след това като районен съдия в СРС до 2003 г. и съдия в СГС до 2009 г. Понастоящем е съдия в САС. През цялата си професионална кариера се занимава с наказателни дела и е разглеждал дела с обществен интерес като - Балканбанк, Първа частна банка, ДСК, „Катастрофата при Княжево, източвания на ДДС, едно от делата на Софиянски, делото „Кузов, делото Алексей Петров срещу Едвин Сугарев, като въззивна инстанция, делото за смъртта и обгазяването на работници в Кремиковци и други.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^