Органът на мълчанието (2012)

Още оферти

Описание
Париж през 1990-те години е романтичният декор на необичайната любов, която пламва между оцелял от нацистиките лагери и жертва на комунизма. Шокираща любов между 70 годишен мъж и 35 годиншна жена, между психиатър и неговата пациентка – анорексичка. Истинска и дълбока любов, която бликва като жизнена необходимост и която ще излекува раните от миналото.

Романът дава нова перпектива за двата тоталитарни режима, нацизма и комунизма, като сравнява не толкова тяхната същност, колкото белезите които оставят в човека.

Разказът изследва властта, паметта, желанието, все ключови думи, които съставят постепено своеобразен речник на оцеляването – на живота.

----------------------------

Последният роман на писателката Ружа Лазарова Мавзолей (Flammarion и Сиела, 2009) бе посрещнат с ентусиазъм от читателите и критиците във Франция и България. Номиниран e за 4 престижни литературни награди (Gолямата награда на читателките на списание ELLE, 2010 или Наградата за франкофонска писателка, Soroptimist, 2012).

Oт 1991-ва година, Ружа живее в Париж където публикува четири романа на френски език, На върха на езика (Editions 00h00, 1998), Кръстосани сърца (Flammarion, 2000), Спирачки (Balland, 2004) и Мавзолеи. Автор е и на две театрални пиеси. Публикува разкази, които пише на двата си езика – български и френски.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^