Осиновя (ISBN: 9789545871832)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници180
Тегло230

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга е за всички, които искат да разширят разбирането си за осиновяването. Тя го разглежда както в психологически аспект, като етапи, през които преминава осиновителят, така и в чисто практически план - като административна процедура.
Предлага решения по трудни въпроси, свързани с първата среща с детето, с първите дни и нощи на осиновяването, с момента на заговаряне на детето за осиновяването, със страха на осиновителите, ако детето пожелае да срещне биологичните си родители.

"Осиновя(р)ването" е споделяне на професионален опит, дискретно надзъртане в мислите, чуствата, в някои страхове, нагласи и вярвания, докосване до интимни моменти от истински истории, свързани с осиновяването.
Книгата е написана с мисъл за хората, на които предстои осиновяване, за осиновители и осиновени, за техните роднини и близки. Полезна е за всички, които отглеждат и възпитават деца. Може да се използва и от специалисти в подпомагащите професии, социални работници, психолози... Подходяща е за всеки, който помни детето в себе си.

--------
Авторът Десислава Божкова е психолог. Занимава се с индивидуално, фамилно, групово консултиране на деца и възрастни, води следосиновителни групи за личен опит. Интересите й са в сферата на психодинамичния подход, психодрама, социометрия и групова терапия, теория на обектните отношения и използването им като методи за индивидуална и групова психотерапия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^