Описание
Ключови думиИстория, Роман
Брой страници204

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Романът "Османлия" е талантливо художествено пресъздаване на процеса на османското завладяване на Мала Азия и на по-голямата част от Балканския полуостров в периода 1350-1404 г. Авторът е използвал основните монографии, свързани с тази тема, на най-видни наши историци като Димитър Ангелов, Петър Ников, Вера Мутафчиева, Бистра Цветкова, Христо Матанов, Йордан Андреев, Пламен Павлов и др. Събитията са преразказани като са използвани автентични извори от епохата - османски, православни и католически като Саадедин, Мехмед Нешри, Ашъкпашазаде, Хюсеин, Йоан Кантакузин, Димитър Кидон, патриарх Калист, Григорий Цамблак, Константин Костенечки, Константин Михайлович от Ос-тровица, Георги Сфранцес, Лаоник Халкокондил, византийски, български и сръбски летописи, венециански и ге-нуезки източници, Ханс Шилтбергер, маршал Бусико...

Втората част на книгата включва 15 от най-добрите по-ранни разкази на автора, описващи интересни събития и герои, живели в различни социални условия и исторически епохи.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^