Османо-римска империя, българи и тюрки (ISBN: 9789542809159)

Османо-римска империя, българи и тюрки (ISBN: 9789542809159)

Османо-римска империя, българи и тюрки (ISBN: 9789542809159)

от 8,00 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиАрхеология, История, Литература
Езикбългарски
Брой страници158

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: много добро
Издателство: Сиела
Град на издаване: София
Налични бройки: 1
Формат: 210/140
Корици: меки
Ключови думи: Османо-римска империя, българи и тюрки, Стоян Динков, Сиела

Книгата е нестандартен поглед върху процесите, конструирали Османската империя и установили едно ново владичество, обединило балканските земи.

Представени са факти, малко дискутирани, напълно отхвърлени или изобщо неразглеждани от официалната историческа наука. Една част от текста е посветена на генезиса и движението на прабългарските племена и по-конкретно на техния хунски произход.

Авторът акцентира върху идеята, че Османската империя е пряк наследник на Римската универсалистична доктрина и, че като такава тя всъщност е Османоримска империя. Някои от анализите са опит за историческо обяснение защо България не се е превърнала в класическа европейска държава. Представена е и една концепция под формата на прогноза за обозримото бъдеще пред българския народ, в контекста на идеята за потенциалното влияние на България върху световната тюркска общност.

Анализирайки византийското деспотично влияние над Балканите, и сравнявайки го с Османския универсализъм, като защитник на политическата толерантност, авторът внася принципно нов подход в обективната оценка на епохата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^