Основаването на Европа (2007)

Описание
Ключови думиИстория
Брой страници440

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Основаването на Европа Очерк за последните хиляда години
Европа не е абстрактно понятие на университетски преподаватели, нито бюрократичен конструкт на днешните политици. Както и европейската идея не е дете на прехода между XIX и XX век. Независимо от всички теории Европа съществува поне от хиляда години. Това е и квинтесенцията на историческото изследване на известния немски историк Фердинанд Зайбт, даващо отговор на въпроса кое е онова, което исторически създава Европа и е в основата на европейската идентичност. Пред нас увлекателно се разгръща не една, а много истории на Европа - на църквата и на династиите, на поклонническите пътувания, на търговията и войните, на утопиите и революциите, на градовете и къщите, на пътищата, облеклото, оръжията и модата. Но акцентът е преди всичко върху историята на всекидневието, на онова, което формира живота на "обикновения човек".

Една блестящо разказана история на Европа - основание за днешното и обединение.
Фердинанд Зайб (1927-2003) е един от именитите съвременни германски историци. Завършва история, латински и философия в Мюнхен. Професор по средновековна история в Рурския университет в Бохум. Първи председател (от 1980 г. ) на Collegium Carolinum в Мюнхен. Носител на много отличия и награди. Почетен доктор на Карловия университет в Прага. Автор на 14 монографии и над 200 статии, есета и доклади. Сред най-значимите му трудове са "Блясък и нищета на Средновековието" (1987), "Карл V" (1987), "Германия и чехите" (1993), "Императорът и църквата" (1997) и др. Книгата му "Основаването на Европа" (2002) го представя за първи път пред българския читател.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^