Основи на Аюрведа (2010)

Основи на Аюрведа (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиМедицина, Здраве, Здраве
Езикбългарски
Брой страници288

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Какво е Аюрведа? Вероятно най-старата лечителска традиция в света. Тя разглежда човека като многоизмерна система, състояща се от тяло, душа и жизнена енергия прана.

Какво може да направи за теб? Според Аюрведа човек се разболява, когато в тялото се натрупва ама - цялото несмляно, неусвоено токсично вещество, без значение дали е под формата на храна, жлъчка, киселина или негативни мисли. Задвижвайки виталните сили вътре в нас, с нейна помощ организмът се самовъзстановява. Защото естественото състояние на човека е да бъде здрав и да живее дълго.

При написването на тази книга авторката – индийката Шубра Кришан, журналист и писател, - интервюира някои от най-добрите вайди-лечителите на Аюрведа, и успява да „преведе на съвременен език техните основни принципи за:

-вродения интелект на човешкото тяло;

-хранене с пресни продукти (включени са вкусни рецепти от индийската кухня);

-класификация на човешкото тяло и характер според типовете доши;

-грижите за физическото здраве и красота като начална стъпка към духовнотоусъвършенст ване;

-разбирането за щастието като умение да се променяш без стрес;

-„гунам - изкуството да притежаваш красив ум.

„Основи на Аюрведа е една от най-достъпните за западния начин на мислене книги за Аюрведа, които съм чел, и в същото време изпълнена с истински стойностно съдържание. Препоръчвам книгата на всеки, който търси пътя към здравето и пълноценния живот, както и на медиците и холистичните терапевти, които желаят да опознаят човешката природа в нейната божествена цялост.

Лари Доси, доктор по медицина, автор на Лечение отвъд тялото
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^