Основи на митническия контрол (2012)

Основи на митническия контрол (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници398

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Изданието "Основи на митническия контрол" е посветено на изключително актуален за съвременната теория и стопанска практика проблем. Цветан Мадански и Ирена Ставрева разглеждат задълбочено историческото развитие на митническия контрол, структурата, функциите и правомощията на митническите органи, видовете контрол и организацията на дейността в България. На базата на историческото познание се проследява развитието на проблема, като специално внимание се отделя на организацията на митническия контрол в контекста на членството на Р България в Европейския съюз.
Интерес за широката и специализираната аудитория представлява разграничението на основните видове и форми митнически контрол, очертаването на правата и задълженията на лицата, обект на митнически контрол, както и процедурите, свързани с организацията и провеждането на контрола. Специално внимание е отделено на материята, свързана с нарушения на митническото законодателство и спецификата на валутния митнически контрол в светлината на актуалната нормативна база. Удачно е потърсена релация с прилагането на акцизното законодателство и разпоредбите на ДДС. Авторите насочват читателя към необходимостта от модернизиране на митническия кодекс и по-нататъшната хармонизация с митническото законодателство на Европейския съюз.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^