Основи на правната философия на XXI век (ISBN: 9789547307650)

Основи на правната философия на XXI век (ISBN: 9789547307650)

от 9,00 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПраво

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата \"Основи на правната философия на XXI век\" се обръща особено голямо внимание на феномена на глобализацията, който води, между другото, до един вид „правен плурализъм– комплекс от правила и норми от различни източници и с различен обвързващ ефект.

Това изследване на Валентин Петев се включва в международната правно-философска дискусия. То също така цели да разшири разбирането на практикуващите юристи за ролята на правото като координиращ фактор в национален и транснационален контекст. Не на последно място, авторът иска да събуди по-дълбок теоретичен интерес сред студентите по право, които са бъдещите дейни участници както в съответния национален правен ред, така и в областта на глобалното право.

В съвременното плуралистично общество, в което съществуват различни политически възгледи и етични убеждения, правото регулира динамиката на обществените отношения в рамките на институционализирани дискурси.

В тях се решават практически политически задачи на рационална, аргументативна основа и резултатите се закрепват със задължителни правни норми. Тази характеристика важи само за демократично организирани общества, които следват модела на правовата държава.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^