Основна обездка на коня (ISBN: 9789546422668)

Описание
Ключови думиДомашни любимци, Животински свят
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Инициативата за написване на тази книга е преди всичко на ръководството но Българската федерация по конен спорт, която от няколко години е възложила изготвянето на помагала, задоволяващи нуждата от специализирана литература в областта на конния спорт.
Решението да напиша „Основна обездка на коня\" бе продиктувано и от многобройните запитвания от членове на Ездови клуб „Свети Георги\", а също и от други клубове у нас, няма ли някой да направи учебник от който те да могат да получат адекватни отговори на въпросите свързани с теорията и практиката на конния спорт.
Стоейки пред дилемата какъв точно да бъде този учебник, какви въпроси да засяга, колко подробен да бъде, счетох, че като за начало ще бъде най-добре да започна с написването именно на този материал.
Прочитайки го. Вие ще получите обяснения на някои от фундаменталните въпроси свързани с ездата и конния спорт, а именно:
- Кои са основните принципи в обездката и управлението на коня?
- Кои са основните помощи за управление на коня и как те се използват?
- Какъв е правилния седеж на ездача и с какви упражнения той може да се коригира?
- Как се координират основните помощи и как ездачът ги използва при различните алюри на коня?
- Как се използват помощите за управление от напреднали ездачи в упражнения?
Разбира се това е една малка част от въпросите разгледани в тази книга.
Надявам се, че в близко бъдеще съвместно с други специалисти от конния спорт, ще успеем да издадем и по-подробен учебник, обхващащ теми незасегнати в този материал.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^