Особености на рекламния език и стил. Лексикален аспект (ISBN: 9786190002345)

Особености на рекламния език и стил. Лексикален аспект (ISBN: 9786190002345)

от 13,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Наука
Езикбългарски
Брой страници276

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Валентина БОНДЖОЛОВА е преподавателка по съвременен български език в катедра „Съвременен български език във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий. Докторската й дисертация е на тема „Прояви на оказионалност в медийното пространство (2007). Научните й интереси са в областите лексикология и лексикография (вкл. неология и неография), език и стил на медиите и рекламата, езикова игра, развой на българската предложна система.

Авторка е на монографиите (Не)съществуващи думи: оказионалното слово-творчество (2007), В света на българските предлози (2007), (Не)съществуващи думи: Оказионализмите в медийния текст (2009), на Неологичен речник (2003), както и на над 80 статии и студии в български и в чуждестранни издания. Съавторка е на Съвременен тълковен речник на българския език (1994) и на Речник на новите думи в съвременния български език (1999), на учебници по български език за чужденци, на други учебни помагала.

Книгата е съставена от проучвания, посветени на различни въпроси за функционирането на думите и фразеологизмите в рекламните текстове. На базата на богат илюстративен материал се очертават и анализират отделни семантични и стилистични особености, регистрират се и се описват разнообразни процеси и явления, за да се постигне панорамен преглед на рекламния език и стил с акцент върху спецификата на лексико-фразеологичн
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^