Освободеното благосъстояние. Глобалният пазар на имоти (2008)

Освободеното благосъстояние. Глобалният пазар на имоти (2008)

Освободеното благосъстояние. Глобалният пазар на имоти (2008)

от 5,00 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници176

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Елена Панаритис е експерт в областта на правата на собственост, създаването на пазари за неликвидни недвижими имоти и управлението в обществения сектор. В момента ръководи „Панел Груп", специализирана консултантска група, която инвестира в подценени имоти и дава консултации за преобразуването на неформалните недвижими имоти и свързаната с тях държавна политика. Преподава жилищно финансиране и реформа на държавната политика в центъра „Уортън Скул" към Пенсилванския университет, към Центъра за международни изследвания на института „Джон Хопкинс" и др. По време на единайсетгодишната си работа като икономист в Световната банка играе водеща роля при провеждане на реформата на правата на собственост в Перу.
Книгата „Освободеното благосъстояние. Изграждане на пазара за имоти с доверие" провокира с новия си поглед към недвижимите имоти и „нереалната" собственост - проблем, който засяга половината от собствениците на имоти в света, които живеят и работят извън официалните структури на обществото. От работата си в Световната банка през 90-те години на XX век и по-късно като инвестиционен консултант по въпросите на дерегулирането Панаритис има непосредствени впечатления как „нереалната" собственост изкривява и потиска стойността на имотите и пречи на развитието на пазара. Авторката предлага практически насоки на политици, представители на държавната власт, частни инвеститори и предприемачи, които желаят да създадат или укрепят пазарите за имоти.

"Освободеното благосъстояние" е много съществен принос към все по-обемната литература по въпросите на институционалната реформа като ключов елемент на икономическото развитие. Макар и убедително обоснована от теоретична гледна точка, книгата излиза далеч извън границите на наличната теоретична литература и съдържа практически съвети как може да се извърши реформата. Подходът на Панаритис за „проверка на действителността" дава на хората от практиката ясни насоки как да се предприема институционална реформа. Той отчита необходимостта от партньори и от правилна ориентация на реформите, както и изискването проектът да е съобразен с местните условия.
Франсис Фукуяма
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^