От иглу до кюнец (2010)

От иглу до кюнец (2010)

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Младежка литература, Новела, Роман
Езикбългарски
Брой страници144

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Басни

... Уви, в преводите си на френски (придържащи се към нашия неримуван дванайсетостъпник) тези великолепни басни губят частица от своето очарование, и все пак богатството им е такова, че те ще зарадват и най-изискания ни читател. Франкофонията би трябвало да поиска извинение за хладното отношение на букурещкия ни културен център към анонимния им автор.
Пиер-Франсоа Фондюсак - \"Льо брик-а-брак кюлтюрел\" - Париж

... За пръв път не само животни и предмети, но и абстрактни понятия заговарят като хора (при това някои от тях наши съвременници) в басните на българския поет. Известните досега баснописци могат да му дишат праха... Едно \"непременно\" за библиотеката на всеки културен австралиец и новозеландец! Надяваме се, че в бъдеще извънредно даровитият автор ще използва за продукцията си и нашата местна фауна (особено торбестото млекопитаещо - символ на страната ни).
Карл Хопър - \"Дъ Модерн Пегасус\" - Канбера

... Басните на този българин - истинско чудо! От днес нататък настолна книга за всеки добър американец.
Джек Калабрезе - \"Кентъки фрайед чикен Артнюз\" - Ню Александрия, Кентъки

... Въпреки няколкото иронични думи към нашия любим Иван Андреевич Крилов, радостен факт е, че книгата с коментирани басни на българския поет, разчупваща познатия ни от времето на соца христоматиен стил, е истинско явление в жанра. Но защо само 73? Още 27 бисера, и числото им би се закръглило за радост на нашия многомилионен читател.
Иля Скоморохов - \"Литературное обозрение\" - С. Петербург

... Една дълбока християнска човечност, която - запазвайки лаическата форма на баснята - е близка по дух до евангелските притчи и ще съдейства за сближаването на двете Църкви - католическата и православната.
Падре Антонио Бевилакуа - \"Болетино летерарио дел Ватикано\" - Рим

... Радостен съм да ви съобщя, че успяхме да включим великолепния автор на \"Ледник и печка\" в новото издание на Б. Е. Поради липса на място не ще можем да поместим ухиления портрет на г-н Петров, за което целият ни отдел най-искрено съжалява. Ще поправим опущението си в следаащото издание.
С уважение:
Джеймс П. Търти, заместник-началник на отдел \"Световна литература\"
към изд. \"Британска Енциклопедия\" - Лондон

... Мъдрият и всеопрощаващ дух на Талмуда, Мишната и Тората сякаш облъхва тези съвременни басни. Четиво за препоръчване.
Бюлетин на Централната консистория - Йерусалим
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^