От Каравелов до Йовков (1998)

От Каравелов до Йовков (1998)
Описание
Ключови думиУчебник
Езикбългарски
Брой страници208
Тегло200

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"От Каравелов до Йовков" е третата авторска книга с есеистични разработки и литературни анализи на Ангел Малинов. Авторът има дългогодишна практика като учител и отлично познава методиката за преподаване на литературата в гимназиите и специализираните училища Първите две книги на Ангел Малинов - "От Ботев до Талев" и "Нови литературни теми и анализи", предлагат уникална амалгама от ортодоксален и алтернативен прочит на българската класика, изучавана в прогимназиалния курс и залегнала в изпитните програми за кандидатстване във ВУЗ. В настоящото издание авторът се обръща към седмокласниците, на които предстои не по-малко важен изпит при кандидатстване в профилираните езикови гимназии.
Помагалото "От Каравелов до Йовков" обхваща всички автори и произведения, включени в учебния материал за 7 клас. Ангел Малинов предлага кратки литературни потрети на писателите, детайлни проблемни анализи на изучаваните произведения, както и примерни анализи на разглежданите творби. В книгата е включена теоретична част, изясняваща основните принципи за писане на съчинения разсъждение и критериите за оценяването му, а също и сбит речник на специфичните литературни термини и чужди думи, които биха могли да затруднят седмокласниците при възприемането на предлаганите анализи.
Новата книга на Ангел Малинов предлага интересен диалогичен прочит на класическите произведения, съобразен с изискванията на учебната програма, на конкурсния изпит и най-вече с възприятията на по-малките ученици. Ето защо полза от този сборник могат да имат не само седмокласниците, но и учителите по литература при работата си в клас, а също и родителите, които имат желание да помогнат на децата си в процеса на цялостната им подготовка по литература и конкретно в упражненията им за изпита.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^