От люлка до люлка (ISBN: 9789544290054)

От люлка до люлка (ISBN: 9789544290054)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: много добро
Издателство: Книжен тигър
Град на издаване: София
Налични бройки: 1
Формат: 200/130
Корици: меки
Ключови думи: От люлка до люлка. Да преосмислим начина, по който произвеждаме, Майкъл Браунгарт, Уилям Макдона

Майкъл Браунгарт и Уилям Макдона.
От люлка до люлка. Да преосмислим начина, по който произвеждаме.

(Cradle to Cradle: Remaking the Way
We Make Things. )

Добра новина за българските читатели, които искат да работят за устойчивото развитие: новаторската книга на германския химик Майкъл Браунгарт и американския архитект Уилям Макдона вече е публикувана и у нас. Сега българите ще могат да приложат идеите на Браунгарт и Макдона на практика. Да възприемат изцяло нов подход при проектирането и разработването на продукти и сгради с безопасни и използваеми многократно материали.

Книгата е манифест, който призовава за трансформиране на промишлеността чрез интелигентно екологично проектиране. Господстващият модел на съществуващата икономическа система е „от люлка до гроб, т. е. природните ресурси се превръщат в продукти, които в крайна сметка се изхвърлят. „От люлка до люлка предполага безкраен цикъл на употреба. В природата няма отпадъци. Отпадъкът от един процес е суровина за друг. В по­широк смисъл идеята не се ограничава само до бизнеса, а може да бъде приложена в най-различни аспекти на човешките дейности.

Чрез исторически преглед на корените на промишлената революция и коментари за науката, природата и обществото Браунгарт и Макдона защитават идеята, че променената индустриална система може да създава стоки и услуги, които генерират екологична, социална и икономическа стойност.

Концепцията „От люлка до люлка (или C2C) вече се прилага от редица компании, организации и правителства в света. Създадена е и международна система за сертифициране по С2С, която е представена отскоро и в България.

... Манифест, който призовава за нова индустриална революция, в сравнение с която както традиционното производство, така и движението за опазване на околната среда биха изглеждали старомодни... Това е наръчник за XXI век и трябва да бъде задължително четиво за преуспяващи бизнесмени и за екологични активисти. Ясен и достъпен манифест... Оригиналните идеи на авторите са вдъхновяващо напомняне, че хората са способни на много по-елегантни екологични решения от тези, на които сме свидетели през последния половин век. Тереза Литълтън, Amazon. comСп.
„Пъблишърс уикли

Съдържание

7 Бележки към българското издание

15 Увод. Тази книга не е дърво
30 Глава 1. Въпрос на проектиране
61 Глава 2. Защо да бъдеш по-малко лош не е добре
87 Глава 3. Екоефективност
113 Глава 4. Отпадъците са равни на храна
143 Глава 5. Да зачитаме разнообразието
186 Глава 6. Прилагате на екоефективността в практиката

218 Бележки
223 Благодарности
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^