От Распутин до Путин (ISBN: 9789542600145)

Описание
Ключови думиПолитика, Публицистика
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тайните на Кремъл

Вдигналата много шум документална книга „От Распутин до Путин - мъжете в сянка на руския дипломат и писател Владимир Фьодоровски излезе и у нас. Благодарение на дългогодишната си работа в руската дипломация авторът е имал достъп до секретни документи и непубликувани разкази на очевидци.
Герои на книгата са мъжете в сянка, които са дърпали и дърпат конците на руската политическа машина. В началото е Распутин - сивият кардинал на цар Николай II и царицата, ползващ се с неограничена власт. Следват провокаторите - широка мрежа от добре платени тайни агенти на царската полиция, които стигат до ръководни постове в двете главни революционни партии на Русия. Вдигнато е булото над личността на Парвус - тайния финансист на Ленин и връзката на германските тайни служби с болшевиките. Присъства и легендарният Берия, от когото са треперели всички. Книгата хвърля нова светлина върху борбата за мястото на Сталин след смъртта му.
Съществено внимание Владимир Фьодоровски отделя на мъжете в сянка през последните десетина години: Александър Яковлев (архитекта на руската перестройка) и връзките му с Горбачов; Корчаков (сивия кардинал на Елцин), Березовски (най-богатия човек в Русия)... За да се стигне накрая и до бившия шпионин Владимир Путин и тайните сили, които го издигат до президентския пост.
„Тези трилики същества са мислели едно, говорели са друго, а са действали по съвсем различен начин. Те са били ловки манипулатори и често са имали по-голяма власт от царете ни. Тази мисъл е на Александър Яковлев. От срещите и разговорите на Владимир Фьодоровски с него се ражда идеята за книгата.
„От Распутин до Путин: мъжете в сянка е невероятно увлекателно четиво. Освен че е имал достъп до секретни документи, Фьодоровски е и писател, изпод чието перо са излезли десетина романа. Той е доктор на историческите науки. По време на събитията от август 1991 г. е говорител на Движението за демократични реформи срещу пуча. След това заминава да живее във Франция, където публикува книгата си.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^