От Сан Стефано до Париж (ISBN: 9789548247092)

От Сан Стефано до Париж (ISBN: 9789548247092)

Още оферти

Описание
Ключови думиАрхеология, Българска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници336

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Издателство: Анико
Град на издаване: София
Налични бройки: 1
Формат: 70/100/16
Корици: твърди
Ключови думи: От Сан Стефано до Париж, 1878 -1947 г. , Най-важните договори за България

Многобройни са фалшификациите и укритите истини за много важни събития от нашето минало, Нашата политическа и дипломатическа история бе осакатена и нагласена да обслужва теснопартийни и чужди интереси. Неизвестни за народа ни, даже и за някои учени, бяха и са редица договори, определили националните ни граници и развитието на българската държава.

Не се знаеха и не се публикуваха договорите, по силата на които България е била окупирана за неопределено време, както и договорите, по силата на които са били изплатени огромни издръжки за окупационните войски. Неизвестни за широката публика са и днес клаузите на договорите, по силата на които на България са отнети Северна Добруджа, Нишко, Пиротско, Вранско и Лесковацко. Българските ученици и студенти и до днес нямат пълен справочник за договорите, по силата на които нашите съседи плячкосаха Северна Добруджа, Източна и Западна Тракия, Егейска и Вардарска Македония и подложиха българите там на систематично унищожение. Многобройните наследници на хилядите нещастни български бежанци от Първата световна война и Балканските войни и до днес не знаят как са загубили земите и имотите на своите деди и даже не знаят дали изобщо имат някакви права за евентуално обезщетение.

Точно тези факти ни накараха да издадем тази книга. С надеждата да се запълнят тези пропуски и да се създаде един абсолютно необходим справочник за ученици, студенти и учени. И за всеки, който иска да знае малко повече за най-важните договори за България. За тези договори, които са разпокъсали българското землище, поробили са милиони българи и са определили нашата история за столетия напред.

За тези договори, узаконили геноцида над българския народ и показващи не братска любов, а неистова антибългарска омраза на някои Велики сили.

Тези договори ще намерите в настоящата книга.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^