Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Роман
Езикбългарски
Брой страници268

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Роман антиутопия

За книгата Владимир Полеганов казва: „Отдел „И е истинска рядкост в съвременната българска литература: роман в жанра алтернативна история, който не избира лесни пътища и не се опитва да ни представи очакваното. Авторът тръгва по стъпките на Р. Чандлър и Б. Райнов. Но това са различни от познатите ни Чандлър и Райнов – те никога не са творили в нашата реалност, а Ана Хелс допълва: „Какво е Отдел „И? Това е алтернативната България, в която зомбитата са инструмент за военнополеви акции, тайнствени обири и убийства смущават по-доброто ни бъдеще, а политиката и историята са така изкривени, че забавляват с абсурдността си и достойнствата на постапокалиптична утопия. Гарантирано удоволствие от една умно написана и дълго обмисляна книга!.

--------------
/откъс/
Не съм разузнавач. Не съм следовател. Когато искаш да постигнеш целите си, използваш хора. Тъпчеш ги, мачкаш ги, заплашваш ги. Даваш им надежда и им я отнемаш. Никога не позволяваш мечтите им да се превърнат в реалност. Виждал съм как пребиват момче на петнайсет години, за да признае, че е влязло с взлом в хлебарница. Участвал съм в среднощни арести на политически дейци от опозицията, които до последно вярваха, че разпитът ще докаже невинността им, дори докато в съседната стая подписваха заповедта за незабавния им разстрел. Когато използваш хората, за да постигнеш целите си, не се колебаеш, защото крайната ти цел е предопределена и зад теб стои цялата сила на военен арсенал, способен да изличи живота от половината земно кълбо. Нямаш контрол върху този арсенал.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^