Отмъщението (ISBN: 9789543300501)

Отмъщението (ISBN: 9789543300501)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИстория, Литература, Роман
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Преди година прочетох във вестник как през турското робство кърджалии нападнали българско селце, запрели мъжете за няколко денонощия в планината, докато правели с жените каквото си пожелаят. Сетне освободили мъжете и си отишли ни лук яли, ни лук мирисали; тъп де, дето има една приказка - внесли са, не са изнесли. Така се ражда идеята за романа ОТМЪЩЕНИЕТО. Насилието и отмъщението - защо съществуват откакто свят светува? Главният герой заявява: Непростимото не се прощава. Авторът стига до дъното на сложната и деликатна човешка душа, до битката между надежда и разочарование, наивност и хитрост, любов и мъст, чест и безчестие...
Никола Статков притежава покоряващата дарба на разказвач. В романа са съживени забравени народни думи, наред с колоритните авторови слова, освежени от невероятно тънкото му чувство за хумор.

Никола Статков за кратко е работил като съдия, журналист във в. "Вечерни новини" и повече от трийсет години в БНТ. Добре познат е на читателите от сборниците с разкази: Лъжата, че си живял, От Бога до дявола. Соленият вкус на кръвта. Всеки ден не е петък, Любовни разкази. Горчиви разкази, както и от романите Ден като нощ и Белег без рана. Тези, които са пропуснали да прочетат книгите му, сигурно си спомнят филмите Господин за един ден, Темната кория и Неочаквана ваканция, заснети по негови сценарии.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^