Отплаване. Фантастичното пътешествие на Whitesnake (ISBN: 9789542818892)

Отплаване. Фантастичното пътешествие на Whitesnake (ISBN: 9789542818892)

от 12,75 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
„Отплаване. Фантастичното пътешествие на „Уайтснейк е първият опит да бъде разказана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл. Много се е изписало досега за „Бялата змия, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в „Дийп Пърпъл до днес. С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов. Той от десетилетия следи историята на рок музиката и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на „Уайтснейк, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

В „Отплаване музикантите ще открият историята на групата, описана от титани на рока като Дейвид Ковърдейл, Джон Лорд и Стив Вай. Читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на Here I Go Again и защо песента Fool For Your Loving е била написана в конюшня. Авторът припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Отделено е специално внимание и на връзката на Ковърдейл с Тоуни Китейън – сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за „Уайтснейк и отдалечава Дейвид от бандата.

Мартин Попов е включил и подробна дискография на групата, както и рецензии и описания на песните от най-великите албуми на „Уайтснейк.

С над 50 книги на тема рок и метъл Мартин Попов е един от най-опитните изследователи на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.

-------------

Бърни Марсдън:
„Дейвид много си пада по леко сексистките текстове и беше много забавно, че написа това. В последствие някой от текстовете ни започнаха да стават малко по-нецензурни, но ние просто се забавлявахме.

Бърни Марсдън за албума Lovehunter:
„Ние не възприемахме всичко това много насериозно. По онова време имаше някои журналисти, които ни имаха зъб и доста се заяждаха. Приемаха текстовете твърде буквално, а ние изобщо не се взимахме толкова насериозно. Гледахме да се забавляваме. „Обичам те, а сега лягай’ – не беше точно Шекспир. Наистина ли смятате, че някой би говорил така насериозно? Разбира се, че не.

Ковърдейл за Here I Go Again:
„Написах „Here I Go Again пак в Португалия, много преди хората в Америка да я чуят през ’87. Тя също беше за разпадането на първия ми брак,

Ковърдейл за бившата си жена Тоуни Китейън:
„Навсякъде по света бившата ми жена беше съблазнителката от клиповете; където и да отида, виждах жени в публиката с коса като нейната в същия цвят. Тя е отговорна за повече прически от Дженифър Анистън.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^