Отражения в мъжки поглед (2014)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЛитература, Психология
Езикбългарски
Брой страници232

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Крайната форма на теорията за рода, която смята биологичната идентичност за незначима, вече е официална идеология във Франция. [... ] Министерството на образованието наскоро взе важно решение по въпроса – теорията за рода трябва да се преподава във всички държавни училища. Така от началото на учебната 2011 г. някои ученици можеха да прочетат следната фраза в учебниците по предмета „Науки за живота и земята: „Човек не се ражда мъж или жена, а става такъв по личен избор.

[... ] Под претекст, че „природата и „естествените разлики са допуснали поробването на жените („по природа майки), на чернокожите („по природа глупави), на евреите („по природа хитри) и така нататък, много от нашите съвременни мислители отхвърлят самата идея за природа и се опитват да ни накарат да повярваме, че човешките същества нямат абсолютно никаква природа, нищо общо с природата, изобщо не са животни, а чисто културни същности, които се изграждат по собствена воля. В съвременната догма за променливостта всичко варира според културата, всичко е въпрос на правило, принуда и конструкция.

Въпреки това природата съществува и макар че имаме огромна свобода и талант да я коригираме, до нова наредба ние сме част от нея. Независимо от въпроса за половите различия, тази противоестествена нагласа – която постулира коренна разлика между човека и заобикалящия го материален свят или на практика превъзходството на човека над света, – е на път да ни унищожи.

Нанси Хюстън
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^