Оздравяване на предприятието (ISBN: 9789546081377)

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници250

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Монографията представлява първото цялостно изследване на проблемите на оздравяването на предприятието на търговеца в българската литература. Правната уредба е представена на основата на исторически и сравнително-правен анализ. Особено внимание е отделено на оздравителното производство като елемент от производството по несъстоятелност. Разгледани са неговите органи и страни. Обсъдени са последователно всички несамостоятелни производства, които са включени в състава на оздравителното производство. Отделна глава е посветена на последиците от оздравителния план и действията по неговото изпълнение. Обяснени са производството по възобновяване на производството по несъстоятелност и последиците от обявяването на длъжника в несъстоятелност. Изследвани са стълкновителните норми, които уреждат отношенията с международен елемент, възникващи във връзка с оздравяването, включително правилата на Регламент на Съвета № 1346/2000 от 29 май 2000 за производството по несъстоятелност. Работата завършва с предложения за усъвършенстване на законодателството.
В книгата е обсъдена цялата българска литература по проблемите на оздравяването. Критично е разгледана публикуваната българска съдебна практика, касаеща оздравяването.
Работата представлява интерес за всички практикуващи юристи, както и за преподавателите и студентите по право.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^