Памет, юбилей, канон (ISBN: 9786191521241)

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Трудът съдържа изключително ценни идеи, които могат да бъдат плодотворно доразвивани както от литературоведи, така и от историци, социолози, философи и културолози. И преди всичко – от самия автор.
Проф. д. ф. н. Светлозар Игов

„Текстът на Е. Димитров е задълбочено теоретично проучване, което същевременно е и твърде приятно – остроумно и хапливо – четиво. Впечатляващ е и размахът на извършената изследователска работа...
Проф. д. ф. н. Нина Димитрова

„Трудът е много интересна монография, написана компетентно, ерудирано и четивно.
Проф. д. ф. н. Николай Аретов

„В работата на Емил Димитров е демонстрирано умение да се очертае спецификата на литературния факт върху широк социокултурен фон, интелектуална смелост да не се премълчават „чувствителни за масовото и „официалното възприемане на литературата имена, факти и теми, откровеност и яснота на научния израз, отвореност на изследователската „лаборатория и ентусиазъм на хуманитарен изследовател.
Проф. д-р Яни Милчаков

„Това е безспорно приносен, интересен и перспективен труд, който по нов и качествено различен начин интерпретира възможностите ли­тературата да бъде четена и през призмата на социологията.
Доц. д. ф. н. Едвин Сугарев

„Това е важен, не се колебая да употребя думата – фундаментален труд. Книгата е написана стегнато, без да е суховата, и е достатъчно аргументирана, без да е словоразточителна. Специално трябва да се изтъкне завидното умение на автора да синтезира сложен проблем – но без да го опростява – в кратка афористична формула, която се врязва в съзнанието на читателя.
Доц. д-р Пламен Антов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^